Színek a németben

Németet tanulni csak németül?

Sok tanuló tartja problémásnak. Nehezen tudják elképzelni, hogy hogyan lehet megérteni a németet a magyar nyelv használata nélkül. Főleg kezdő tanulóként. Ha nem értenek valamit, kiszótárazzák, vagy megkérdezik a tanárt. A hagyományos nyelvoktatásban ez a természetes. A magyar nyelv és szótárazás a német órák része.

A legnagyobb probléma ezzel a módszerrel, hogy a tanuló kevés németet hall és amikor hall is, de valamit nem ért, rögtön megkapja magyarul a „megoldást”. Nincsen arra késztetve, hogy a német nyelvet használja. Éppen ezért a nyelvi készségek nagyon lassan és nehézkesen alakulnak ki. A tanuló szinte mindig a fordításba fog kapaszkodni, még akkor is ha éppen nem is lenne szüksége rá. Ezért a német nyelv sokáig marad számara „idegen”.

Hogy a német tanulás örömtelivé és „ismerőssé” váljon, egyszerűen csak ki kell venni a magyar nyelvet a tanulásból.

Az igazság az, hogy már kezdő szinten is el lehet érni, hogy a tanuló értse a német nyelvet. Nincs másra szüksége, mint tiszta németre; egy olyan tanulói környezetre, ahol nem része a magyar nyelv a német tanulásnak. Ahol nincs fordítás, nincs szótárazás, mégis számára érthető németet hall.

Még is hogyan lehetséges ez?

Nézzük meg mindjárt a gyakorlatban: például a színek tanulásánál.

Hogyan mondjuk németül, hogy „az alma piros”? A következő bő 2 perces videóból ezt is megtudhatod.

VIDEO 01

Német tanulás otthon

Ahogy láthattad, németet lehet tanulni a magyar nyelv használata nélkül is.

A fenti videó a Német Kezdő videós oktatócsomagunk nyelvi gyakorlatainak részét képezi. A nyelvi gyakorlatok megtanítják számodra az alapvető szókincset, nyelvi struktúrákat magyar nyelvű magyarázatok és fordítások nélkül.

A tananyag videói ráhangolják a füledet a németre, valamint hangos gyakorlatokon keresztül a beszédet is tanulod. A hallás utáni értés és a beszédkészség már kezdő szinten is az „elvártnál” magasabb szintű lesz. Mivel magával a némettel tanulsz, azzal is fogsz gondolkozni. Ezáltal tanulásod sokkal hatékonyabbá és könnyedebbé válik.

Mi az otthonodba visszük a 100% német tanulói környezetet

Ha kezdő vagy bizonytalan újrakezdő vagy és szeretnél stabil kommunikációs alapokat építeni, akkor Német Kezdő videós oktatócsomagunk neked való.

Próbáld ki komplett leckéinket az ingyenes mintákon keresztül és tapasztald meg, milyen a németet németül tanulni! Kattints a lenti gombra a mintákért és a részletes ismertetőért!