Rólunk

Lados Olivér és Eszter vagyunk. 1998. óta intenzíven foglalkozunk nyelvoktatással. A BeszeljNemetul.com projekt 2017. nyarán indult útjára, mint a rendkívül sikeres angol oldalunk testvéroldala. Elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy a tapasztalatunkat más nyelvekre is átvigyük.

Német tananyagainkat a BeszeljAngolul.com nyelvoktatási filozófiájára alapozva kezdtük el kidolgozni partnereink segítségével, mindvégig szem előtt tartva a német nyelv egyediségét. 

Nyelvoktatási filozófiánkat röviden így lehetne összefoglalni:

Segíteni a tanulókat megszabadulni “der-die-das gondolkodás” korlátaitól, és biztosítani számukra azt, hogy szavak és nyelvtani szabályok magolása helyett tanulóbarát német környezetben, felszabadultan sajátíthassák el a nyelvet.

Online videós tananyagainkban a 100% német, 0% magyar elvet követjük.

OKTATÁSI FILOZÓFIÁNK 

Tanítási módszerünk legfontosabb jellemzője a „100% német, 0% magyar – a Te szintedhez hangolva” oktatási filozófia. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy tanulóink számára kizárólagosan német nyelvű környezetet teremtünk, amelyben vizuális segédeszközök segítségével magyar nyelvű magyarázatok nélkül valósítjuk meg a nyelvtanulást. Tanulóink tehát csak német nyelvet hallanak tanulásuk során, mégis azt fogják majd tapasztalni, hogy a kezdetektől fogva mindent megértenek, ebből az értésből pedig idővel „érzés” alapú nyelvtudás fejlődik ki.

Tanulóink kötelező jellegű beszéltetése helyett első számú célunk, hogy a német nyelv hallás útján másszon be a fejükbe, mert meggyőződésünk szerint ez az előfeltétele a könnyed és folyékony beszédkészség kialakulásának. Tananyagaink ennek megfelelően a hallásra és hallgatásra alapoznak, de tanulóink minden lecke végére eljutnak odáig, hogy a fokozatosan felépített nyelvi kompetenciából képesek lesznek önállóan is egyre komplexebb válaszokat megfogalmazni.