Külső tulajdonságok – Hogy néz ki?

Talán te is próbáltad már tematikus listákkal, szókártyákkal vagy simán szótárazással „memorizálni” a szavakat. De életre keltek ezek a szavak? Bírtak valódi jelentéssel? Felidéztek számodra bármi mást is a hozzájuk köthető magyar hangsoron kívül? Lehetséges, hogy te is azt tapasztaltad, hogy ezek a szavak nem is váltak igazán élő, használható tudássá a fejedben.

 

Memorizálás helyett ugyanis elsajátításra van szükséged!

Az elsajátított nyelvtudás a tiéd. Nem csak egy élettelen váz, amit szabályok és magyar nyelvű megfelelők tartanak egyben, hanem egy kerek, funkcionáló egész, amit bármikor életre tudsz hívni, amikor szükséged van rá.

Ha elsajátítottál egy nyelvet, az onnantól saját jogán létezik a fejedben.

Ez annyit jelent, hogy amikor használod, akkor nem folyamatosan azon gondolkodsz, “Hogy hogyan is mondják ezt németül?”, hanem egyszerűen átkapcsolódik egy kapcsoló az agyadban és onnantól a mondandód németül fog eszedbe jutni. Ez a képzeletbeli kapcsoló az, ami lehetővé teszi a folyékony kommunikációt.

 

Hogyan lehet létrehozni ezt a kapcsolót a fejedben?

Tiszta, egynyelvű tanulással. Nincsen olyan része a német nyelvnek, amit ne tudnál a magyar nyelv segítsége nélkül megtanulni. Hozzászoktál már, hogy azt várd el egy tananyagtól, hogy magyar-német szópárokat tanítson neked akkurátus pontossággal. És pont itt van a baj. Az igazi elsajátításhoz a német szónak nem a magyar megfelelőjéhez, hanem a valódi jelentéséhez kell kötődnie.

Az alábbi közel 3 percnyi videóval külső karakterjegyeket sajátíthatsz el magyar megfelelők nélkül. Mindeközben azt is megtanulod, hogy hogyan használd őket, amikor valakinek a kinézetét szeretnéd leírni németül.

íme a videó:

VIDEO 01

Német tanulás online

A fenti videó a Német Kezdő videós oktatócsomagunk nyelvi gyakorlatainak részét képezi.

Tananyagainkkal való tanulás során nincs szükséged szótárra és fordításra. 100% német videóinkat úgy készítettük el, hogy biztosítják számodra az értést, így teljesen német környezetben sajátíthatod el a nyelvet. Ezáltal tanulásod nem csak hatékonyabb, hanem sikerélményben gazdag is lesz.

Próbáld ki komplett leckéinket az ingyenes mintákon keresztül! Kattints a lenti gombra a mintákért és a részletes ismertetőért!